PDF Ispis E-mail

                   

 

                           Bosnian Islamic Cultural Center

                                       - Bosanski Islamski Kulturni Centar  -

 

 

                                           11. ša'ban 1433.H.g./01. juli 2012.g.

 

 

Na III sjednici džematskog odbora, održanoj 01. jula 2012.g., donesena je

 

 

ODLUKA

 

 

 o izmjeni visine članarine u džematu BICC. 

 

ematski odbor BICC-a, kao tijelo koje se brine o ovoj Božijoj kući, po dolasku novog imama hfz. Muriza ef. Mešića, izvršio je analizu članstva i visine članarine za protekle tri godine, a zatim donijelo odluku o formiranju novog iznosa za učlanjenje u našemat. Jer, kao što moramo brinuti o kvalitetnom funkcionisanju našeg džemata, moramo razmatrati i uvažavati zahtjeve i prijedloge naših džematlija, jer džemat čine upravo vjernici.

Odbor BICC-a pokušava da održi ravnotežu između zahtjeva članova BICC-a i godišnjih troškova koje džamija ima. To je veoma težak i odgovoran posao. Nadamo se da će ovo sniženje članarine pomoći svima nama da se ne osjećamo preopterećeni, a također da će naša džamija moći nesmetano funkcionisati.

 

Visina članarine u džematu BICC je sljedeća:

 

 •  Porodica (dva ili više zaposlenih članova) – 330$
 •  Porodica (jedan zaposlen član) – 240$
 •  Penzioneri (bračni par) – 180$
 •  Penzioner (samac) – 130$
 •  Samac (zaposlen) – 200$

 

 • Odluka stupa na snagu od dana donošenja.

 

Učlanite se u nas džemat i doprinesite misiji BICC-a.

 

 

Podsjećamo sve nas da, sve što utrošima na Allahovom putu, nagrada nam je na budućem svijetu zagarantovana i obezbijeđen bereket u imetku kojeg posjedujemo, ako Bog da. Tako Allah, dž. š, kaže: ''Oni koji troše imetke svoje na Božijem putu i noću i danju, tajno i javno, dobiće nagradu od Gospodara svoga; i ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.'' (El-Beqare, 274)

 

 

Najdraža Allahu mjesta jesu džamije, stoga svaka hairli aktivnost u našim džamijama i džematima jeste Allahu posebno draga, a neke od takvih aktivnosti u našem džematu jesu:

 

 •  Obavljanje pet dnevnih namaza u džematu daje na značaju našim namazima i učvršćuje bratske odnose među nama;

 •  Džuma namaz je namaz koji je jedino ispravan ukoliko se obavi u džematu. On ima za cilj redovni sedmični sastanak i okupljanje vjernika;

 •  Učenje Kur'ana u džamiji je najbolja aktivnost na Allahu najdražem mjestu, a mi u našem džematu možemo klanjati za našim imamom koji će nam u toku jedne godine, ako Bog da, proučiti cijeli Kur'an na dnevnim noćnim namazima i možemo prisustvovati učenju hafiske mukabele tokom mjeseca ramazana;

 •  Podučavanje naše djece i omladine stvarima vjere usmjerava našu zajednicu u pravom smjeru i doprinosi njenom razvijanju;

 •  Predavanja kojima prisustvujemo podstiču nas na moralno ponašanje....

 

Pozivamo vas da na vrijeme obnovite Vaše članstvo u BICC-u, da iskoristite mubarek Ramazan za ulaganja koja se isplate, i da to učinite na njegovom početku.

 

Molimo Svemogućeg Allaha da nam podari da što više koristimo našu džamiju, da nam vrijeme provedeno u džamiji bude duhovni odmor i ahiretska blagodat.

 

 

                                                         Džematski odbor