Please update your Flash Player to view content.
Dobro dosli na stranicu BICC

21. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike održati će se u Hartford, CT

 

 

 

 

Istočna obala Sjedinjenih Američkih Država će biti domaćin Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike nakon dužeg vremena, tačnije nakon 6. Susreta održanih u Njujorku. 

Ako Bog da, u periodu od 2.-4. septembra 2016. godine, 21. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike, koji će biti u organizaciji Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, će se održati u Hartford, CT.

Organizacioni Obror Susreta Bošnjaka je obavio sve neophodne razgovore sa hotelom Hartford-Windsor Marriott u kojem će se, kao što je bio slučaj prethodne godine u Čikagu, održavati sav program i aktivnosti počevši sa mevludom u petak navečer pa sve do nedjelje navečer kada je završna ceremonija. U isto vrijeme je obavljen razgovor i sa lokalnim džematom Bosanski Islamski Kulturni Centar, koji je sa svojim imamom Mirzet ef Mehmedovićem na raspolaganje srdačno ponudio sve što je potrebno da bi se ovi Susreti održali na najvećem nivou.

U toku je razrada programa Susreta, ali može se reći da će i ove godine program biti pripremljen za sve generacije. Očekuje se dolazak nekoliko zvučnih imena iz vjerskog i kulturnog života Bošnjaka Bosne i Hercegovine, te smo uvjereni da kvalitet predavanja i seminara neće nedostajati.

Sve informacije o 21. Susretima će biti objavljeni u narednom periodu na susreti.org ili icnab.com, kao i putem džemata u Sjevernoj Americi. Detalji vezani za predavanja, sportski turnir, kao i nastupe folklora će biti pravovremeno dostupni svima koji su zainteresovani da uzmu aktivno učešće u nadolazećim Susretima.

Vidimo se, ako Bog da, u Hartfordu!  

 

Djeca u Čikagu obilježila Dan nezavisnosti BiH

 

 

IMAG5377

U Bosanskoj školi, koja djeluje pri Bosnian Islamic Cultural Center u Čikagu, proteklog vikenda upriličena je radionica povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tom prilikom učenici su učestvovali u izradi bh zastava i privjesaka za simbolima BiH. Također, proglašeni su i pobjednici literarnog takmičenja pod nazivom ’’Bosna u srcu’’, a za najbolja tri rada proglašeni su radovi ovih učenika:

Više...
 

U Čikagu svečano otvorena ''Bosanska škola''

 

 

IMAG4758

 

 

 

Proteklog vikenda u Čikagu svečano je otvorena ''Bosanska škola'', jedina takve vrste u Sjedinjenim Američkim Državama koja radi prema programu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. 

Više...
 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 50

Džematski Namazi

Sabah     - 4.00 AM  

              

Podne    -  1:00  PM

 

Ikindija   - Po Vaktiji

 

Aksam    -  Po Vaktiji

 

Teravija   - 10:00 PM

 

Dzuma  -  1:00  PM

Dnevna Vaktija

Latest Message: 4 years, 11 months ago
  • BICC : Posjetite nas kanal na YouTube «link»

Only registered users are allowed to post

MP3 Quran

kuran2 mp3

Video Kur'an

images.jpegsdad

Omer r.a - Film

images

Jusuf a.s - Film

64016 268920473183892 1735420746 n

ICNAB

Icnab